Kartony w gastronomii ? gdzie znajdują swoje zastosowanie?
Trudno wyobrazić sobie dostawy czy transport jedzenia bez właściwego zabezpieczenia. Do jednych z najpopularniejszych materiałów, z jakich wykonane jest opakowanie jest tektura ? można dostosować ją do różnego rodzaju produktów, jest świetnym nośnikiem reklamy, ale co najważniejsze ? podlega recyklingowi.
Opakowania tekturowe mają szerokie zastosowanie w gastronomii ? doskonale sprawdzają się do segregacji i przechowywania pół produktów, ale też i do wydawania potraw na wynos. Są ekologiczne, a zatem nie mają negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne. Jakie kartony sprawdzą się w branży gastronomicznej i przede wszystkim ? które potrawy najlepiej pakować w kartonowe pudełka?
Choć właściwe zapakowanie jedzenia na wynos jest najważniejsze, kartonowe opakowania sprawdzą się także jako nośnik reklamowy. Pudełka, które wykonane są z tektury posiadają możliwość nadruku logo ale również i menu, co dla wielu lokali, które specjalizują się w szybkim serwowaniu potraw jest także darmową reklamą, niezwykle ważną w czasach, w których większość z nas żyje w biegu.
Zastosowanie opakowań z wysokiej jakości tektury z pewnością znajdą także mniejsze i większe cukiernie ? warto zdecydować się na opakowania cukiernicze obrandowane, co stanowi dodatkową wizytówkę dla lokalu. Ze względu na możliwość bezpośredniego kontaktu z żywnością, kartony spełniają nie tylko szereg wymogów, ale są też odporne na zabrudzenia, dzięki czemu szybko można z nich zmyć nadmiar śmietany czy słodkiego kremu.
Dodatkową zaletą opakowań kartonowych, które znajdują zastosowanie w gastronomii jest także ich przechowywanie ? choć wykonane są z grubej tektury, są składane ? przed złożeniem są jedynie właściwie naciętym arkuszem, który błyskawicznie zamieni się w idealnej wielkości opakowanie dostosowane do przewożenia żywności.
Opakowania kartonowe w gastronomii są zatem doskonałym sposobem na rozszerzenie sieci dostaw z gwarancją zachowania właściwej temperatury. Ogromnym plusem jest także możliwość poddania samego opakowania recyklingowi, co zdecydowanie działa na plus w dobie zmian klimatycznych.
Opakowania tekturowe mają szerokie zastosowanie w gastronomii ? doskonale sprawdzają się do segregacji i przechowywania pół produktów, ale też i do wydawania potraw na wynos. Są ekologiczne, a zatem nie mają negatywnego oddziaływania na środowisko naturalne. Jakie kartony sprawdzą się w branży gastronomicznej i przede wszystkim ? które potrawy najlepiej pakować w kartonowe pudełka?
Kartonowe opakowania na jedzenie ? idealne rozwiązanie dla lokalu gastronomicznego
Opakowania gastronomiczne, w których przechowywana lub przewożona jest żywność muszą spełniać szereg wymogów ? przede wszystkim być odporne na wysokie temperatury, ale też i być bezpieczne dla żywności. Nie bez powodu są więc wykonywane z należytą starannością i posiadają wszelkie niezbędne atesty. Są też odporne na wilgoć, posiadają także różne rozmiary, które można dopasować do wielu rodzaju potraw. Odpowiednie pudełko na pizzę powinno być dostosowane do jej wielkości, tak aby w trakcie dostawy nie uległa ona uszkodzeniu. Bezpieczeństwo podczas transportu ważne jest także w przypadku innych dań, do których zalicza się ryż, makaron czy mięso ? wszystkie opakowania kartonowe powinny być także odporne na zgniatanie.Choć właściwe zapakowanie jedzenia na wynos jest najważniejsze, kartonowe opakowania sprawdzą się także jako nośnik reklamowy. Pudełka, które wykonane są z tektury posiadają możliwość nadruku logo ale również i menu, co dla wielu lokali, które specjalizują się w szybkim serwowaniu potraw jest także darmową reklamą, niezwykle ważną w czasach, w których większość z nas żyje w biegu.
Opakowania kartonowe w cukiernictwie
Pudełka gastronomiczne w różnych rozmiarach i kolorach są idealnym rozwiązaniem w cukiernictwie. Odporność na zgniatanie jest konieczna w przypadku opakowań na tort ? warto tu wziąć pod uwagę także wielkość deserów i do niego dostosować idealną wielkość pudełka.Zastosowanie opakowań z wysokiej jakości tektury z pewnością znajdą także mniejsze i większe cukiernie ? warto zdecydować się na opakowania cukiernicze obrandowane, co stanowi dodatkową wizytówkę dla lokalu. Ze względu na możliwość bezpośredniego kontaktu z żywnością, kartony spełniają nie tylko szereg wymogów, ale są też odporne na zabrudzenia, dzięki czemu szybko można z nich zmyć nadmiar śmietany czy słodkiego kremu.
Dodatkową zaletą opakowań kartonowych, które znajdują zastosowanie w gastronomii jest także ich przechowywanie ? choć wykonane są z grubej tektury, są składane ? przed złożeniem są jedynie właściwie naciętym arkuszem, który błyskawicznie zamieni się w idealnej wielkości opakowanie dostosowane do przewożenia żywności.
Opakowania kartonowe w gastronomii są zatem doskonałym sposobem na rozszerzenie sieci dostaw z gwarancją zachowania właściwej temperatury. Ogromnym plusem jest także możliwość poddania samego opakowania recyklingowi, co zdecydowanie działa na plus w dobie zmian klimatycznych.